Skip links
Inhoud

Sparerib trophy 2008

Slagerij Aarnoutse uit Gennep winnaar KNS Spareribs Trophy 2008

Slagerij Aarnoutse uit Gennep is na een zeer spannende finale als winnaar te voorschijn gekomen van de jaarlijks door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie georganiseerde Spareribs Trophy. Slager Robèr Aarnoutse ontving de Spareribs Trophy 2008 uit handen van oud-wielrenster Leontien van Moorsel. De spareribs van Slagerij Aarnoutse kregen van de vakjury bestaande uit Piet van den Berg (Nice to Meat), slager Rien Bezooijen en SVO-docent Bert de Jonge de zeer hoge score van 9.9565!  

Als tweede eindigde Keurslagerij John Blakenburg uit Kerkdriel, de winnaar van de KNS Sparerib Trophy 2005. Zijn spareribs werden door de vakjury beloond met het eveneens hoge cijfer 9.8696. Keurslager Rien Baas uit Leerdam werd nipt derde met een puntentotaal van 9.8478.  

In totaal streden zo’n 150 slagers om de Spareribs Trophy 2008. Na verschillende voorronden bleven er uiteindelijk 10 finalisten over. Bij deze finalisten zijn ook onaangekondigde aankopen in de winkel gedaan om er zeker van te zijn dat de spareribs die werden ingezonden ook overeenkwamen met wat in de winkel werd aangeboden.  

Naast de Spareribs Trophy 2008 en de daarbij behorende oorkonde ontving Robèr Aarnoutse ook nog een opvallend spandoek om in Gennep en wijde omgeving kenbaar te maken dat de lekkerste spareribs van Nederland dit jaar in zijn slagerij te koop zijn!Snelkoppelingen